Archive for the ‘Какво се случи’ Category

Moreto.net на 8 години

четвъртък, август 4th, 2011

Днес Moreto.net празнува 8 години от същестуването си в онлайн пространството.

Години, в които безрезервно даваме всичко от себе си, понякога недоспивайки, но и често забавлявайки се.

Както във всяко море, има спокойни дни със слънчеви зайчета по морската повърхност, но има страховити бури и вълни с отломки от разбити лодки и кораби.

Когато обаче осъзнаваш, отговорността на това да си полезен на толкова много хора, винаги намираш сила да плуваш: с лодка, с кораб, със сал от подръчни материали, с ръце…

Всички ние сме част от Moreto.net, пряко или косвено, защото участваме в историите на този град, в историите на живота, историите и събитията, които срещате и в тези страници. Всички ние днес празнуваме рожден ден.

Ще ни пожелая да бъдем здрави, отговорни, осъзнати и никога да не губим усещането за море… за необятност и свобода в душата си.

Честит рожден ден! Не спирай да плуваш :)

Moreto.net

За много години

понеделник, януари 3rd, 2011

Живи и здрави посрещнахме новата 2011 година.

Никак няма да се оплакваме от старата, хубава си беше, а и да не беше, вече е в миналото.

Пожелаваме си да имаме много поводи за усмивки, да бъдем здрави, осъзнати, обгърнати с любов и обичащи.  Да срещнем истински хора, защото вярваме, че ги има. Да имаме силата и самите ние да останем истински, защото вярваме, че сме такива. Желаем го и на всички познати и непознати приятели.

Усещам, че тази година ще бъде страхотна! Дано!

Ин.

Сняг вали, вали…

четвъртък, декември 16th, 2010

…всичко побеля, губер бял покри цялата земя :)))

Вчера си честитихме първия сняг във Варна, но днес…е това е сняг, почва да трупа, бавно и тихо, без много вятър (което си е цяло чудо за Варна). И скоро наближават празниците.

По традиция и тази година направихме картичките за нашите приятели и колеги ръчно.  Отново рязахме, лепихме, смяхме се, а накрая картичките завързахме с червена панделка.

Мили приятели, прекарайте празниците с близки хора…, с хора, които обичате. Обадете се на някой, който сте искали, но все не сте намирали време. Или поне му кажете, че го обичате. Пожелайте си да бъдете по-добри, по-истински, по-щастливи. Съзерцавайте.

Нека новата 2011 година ви донесе здраве, а след нея да останат много хубави спомени, а не само празни чаши.

Весели празници!

Moreto.net на 7 години

четвъртък, август 5th, 2010

Ето, че вчера Морето.нет навърши 7 години.
Получихме много поздравления от колеги и приятели, на фейсбук стената ни, много хора ни поздравиха за празника.

По традиция се събрахме с най-близките си хора, за да полеем рожденичето.
Тази година избрахме да е в Ботаническата градина във Варна.
Нищо претенциозно - скара на дървени въглища, малко бира, сок и салата.
Подаръците, които получихме бяха чудесни и всички с красива символика.


Благодарим ви приятели и любими хора!
Благодарим и на всички читатели и колеги!
Бъдете здрави!

Kой спечели билети в Moreto.net за концерта на Бони М

вторник, юли 6th, 2010

Два билета за концерта на диско легендите вече са в ръцете на истински фенове на Moreto.net и Бони М.

От 25 юни до вчера (05 юли) на обяд Moreto.net проведе игра за томбола за два двойни билета предоставени любезно от АРТ БГ.

Единственото условие на играта беше да си фен и си регистриран потребител в Moreto, да оставиш име и телефон за обратна връзка.

В играта се включиха близо 400 човека, но само двама бяха късметлиите: Теменуга Радивчева и Красимира Ангелова.

С г-жа Радивчева се срещнахме само преди броени минути за да й предадем нейните два билета. Тя е решила да покани с втория си билет нейния съпруг. Радостта й беше очевидна, имайки предвид признанието, че никога не е печелила нищо, а билетите са “за страхотни места”

С г-жа Красимира Ангелова ще се срещнем по-късно днес. Тогава ще разберем и кого е решила да покани тя за концерта на Бони М.

Любимците на три поколения меломани пристигат в София на 9 юли следобед, а същата вечер диско легендите ще гостуват в „Шоуто на Слави“ като ще изпълнят песен, която засега предпочитат да запазят като изненада за публиката. Мис Уилямс споделя, че не се страхува да отговаря прямо на провокативните въпроси на Слави Трифонов, тъй като няма какво да крие и се гордее с това, което е постигнала.

Шоколадовите звезди ще отпътуват от София за Варна на 10 юли сутринта. В късния следобед те ще се настанят в хотел „Капитол“ във Варна и след кратка почивка ще се насочат към морската градина за концерта си в Летния театър, който е с начален час 21 ч. Вратите за публиката ще бъдат отворени точно в 20.00 ч.

Честита баба Марта!

понеделник, март 1st, 2010

Да сте здрави и засмени, румени, червени!

Ето, че баба Марта пристигна с бял и червен конец носейки със себе си пролетта.
В офиса се закичихме с мартенички,

Ето и някои от по-интересните:

и още:

една като бижу

Класическата Пижо и Пенда

а пък Анелия Качакова ни подари една мартеничка подкова за офиса.

А офиса всъщност е нов - та и за късмет!  Мерси Ани!

Цели 2 нови цветенца, също ще започнат новия си живот на ново място. Една калатея

и един кротон :)

Освен ведро, слънчево време, мартенички за здраве, цветя, нов офис, настроение за нови неща, пролетта ни донесе и нов член на екипа. Най-доброто предстои :)

Коледни и новогодишни картички

вторник, декември 15th, 2009

Празниците наближават, а с тях всички благинки, които носят. Събиране със семейството, приятели, купони, забавления, елхичка, светещи лампички, подаръци, тиквеник, баклавичка!, повече усмихнати хора, картички с мили пожелания и много настроение /добре де някои и работим по празниците, но винаги остава и малко време за тези неща/

Та за картичките :)

Вече пристигна и първата, а ние успяхме да изпратим нашите :)

Картичката първенец е от екипа на ABC Design & Communication и е много идейна,  вижте я:

И след като махнеш елхичката:

Готско нали :) Мерси много Жюстин, Денис, Гори и всички които ни изпратихте поздрави!

По традиция, картичките на Морето.нет изработваме ръчно и от сърце :) Това е повод за много смях, биричка и сплотяване на колектива.

Вижте картичката ни тази година. И ако не се засечем : Весели празници на всички!

Това е ! :)

Очаквайте тези дни в женското списание Hera.bg да прочетете как да направите и част от тези красиви картички:

p.s Ако някой не знае адреса ни за кореспонденция:

Moreto.net

Пощ.Кутия 24

Варна 9014

:)

Морето на път. БГ Сайт 2009

сряда, ноември 18th, 2009

Изминаха почти 10 дни от БГ Сайт 2009, чак сега остана време да напишем нещо за него.
Макар тази година да не участвахме в конкурса, с Краси решихме че ще е прекрасно да присъстваме на церемонията и семинара и да се срещнем със стари познати и хора, с който се познаваме само виртуално.
Не съм критик, така че в тези редове няма да прочетете рецензия за организацията на БГ Сайт 2009. Ако ви е интересна темата, поразровете в google, доста блогове са писали по темата.  Награждаването се състоя на 9 ноември, а на 10 се проведе уеб семинар.
Винаги отиваме положително настроени и вероятно заради това в нас остават само положителните емоции и спомени. Тази година БГ Сайт навърши 10 години. Благодарим на Жюстин Томс и екипа й , че организират това събитие с голямо желание и любов.

Времето беше прекрасно за пътуване, есента се разкриваше с цялата си красота

Поглед през прозореца на колата

Е не през цялото време беше прекрасно за пътуване, но пък в мъглата има такава очарователност /особено за такива като мен, които само се возят :D /

Пристигаме в София - няма какво да се лъжем, трафикът във Варна изглежда като игра с детско камионче сравнение със столицата :))

Народният театър “Иван Вазов” - е близо до “Шератон” и малко преди церемонията, решихме да се разходим в градинката. Пред сградата имаше подредена открита изложба “С вкус на море” - разгледахме я с голямо удоволствие. Онлайн можете да разгледате снимките от изложбата тук.

Drebcho.bg спечелиха цели 2 награди на журито. Със създателите на сайта се познаваме, хубаво е, че има варненци, които развиват подобни онлайн проекти. На снимката е Ели, която благодари на колегата ми Красимир Стефанов за помоща, която е оказал за сайта им. Много мило!

Обща снимка на спечелилите в конкурса БГ Сайт 2009

Жюстин грее пред тортата подарък от  Amam.bg

Специалната награда, с която наградиха нашите приятели от Elmaz.com . Техният проект се разрасна извън пределите на България и вече го има в Италия, Румъния и Гърция. Още едни хора, с които Варна може да се гордее.

Тръгваме от дъждовна София обратно към Варна. Докато чакахме на светофара, едно ромче ни изми стъклата - работата е: Няма не искам. :)) Интересно ми е колко  е прието да им се дава за тази услуга? Ясно, че кой колкото иска - но все пак?

Не пропуснахме да си вземем новата книга на Жюстин и Горица .Книгата се казва: Уеб сайтът - Мисията задължителна - даже си имаме автографи.  Така колекцията ни от поредицата е пълна и сме в очакване на новата книга, за която Жюстин спомена по време на семинара. Тя ще бъде продължение на “Първите в интернет” и ще с идея “10 години по-късно”.
На излизане от церемонията, много симаптични дами предлагаха на всеки да си вземе късметче: нашите бяха: “Награда голяма за тебе ще има, посетитетели на сайта цяла дружина”, “Златна статуетка спечели - от БГ Сайт с награда си тръгни :) Харесаха ми!
Снимки от церемонията можете да намерите тук и тук

Победителите в БГ Сайт 2009 можете да видите тук

Много подробно за БГ Сайт 2009 от Тодор Христов - Novavizia.com, който също е варненец :)

Уеб семинара Novavizia.com

Церемонията Novavizia.com

Инна

Есенно

понеделник, ноември 2nd, 2009

Времето захладня и лятото отдавна е само спомен.
Късната есен е постелила килими и всички търсим къде сме прибрали шалчета и ръкавички.
Синоптиците обещават още няколко слънчеви и приятни дни, но да не разчитаме на това. Новите десктоп календари с есенна Варна са готови, можете да ги намерите тук.

На 28 октомври Ели, която ни е помагала с много хубави идеи й се роди прекрасен син - Даниел, същият ден на Денис от ABC Design му се роди дъщеричка - Екатерина. Да са им живи и здрави!

Ние от Moreto.net също поработихме над разрастването и Moreto вече си има сестричкa    Hera.bg - Женско онлайн списание. :) И на нас честито!

Цветя, торта и мохито за рождения ни ден

сряда, август 5th, 2009

За рождения ни ден вчера ни поздравиха много, много хора. Във фейсбук, по телефона, на мейл, по разните комуникатори, лично.
Към края да деня неочаквано се появи един огромен букет с поздравителна картичка подписана от “феновете на морето.нет”, сега ще ни тресе седмици от кой е този ароматен букет, така, че ако ти, който четеш тези редове си изпратил букета, смилиии се над нас и ни кажи :))
Парти за рождения ден поне в основния смисъл на думата нямаше. С половинките си се отправихме към плажа, хапнахме малко миди, калмари и разни други. От там се насочихме да пиеме по едно мохито

преди да се преберем и седнахме в Макалали.
Ани и Миро - наши приятели от години, се появиха с подарък - една греховно вкусна плодова торта.

Сервитьорката ни донесе вилици и я набодахме набързо :))

И ето то беше станало почти 2:00 часа. Днес деня ще върви малко по трудничко :))
Още веднъж благодарим на всички !

Пфууу и докато пишехме този постинг в блога, започнахме да подскачаме от столовете си и шкафовете да се клатят. Земетресение във Варна
Настана малка лудница в работата със сайта, и в този момент изведнъж се появиха 1000 човека допълнително онлайн. Което поне ние си го разчитаме, че има хора, които знаят, че ако нещо се случи във Варна, ще го открият веднага в Moreto.net .  Още един подарък за нас!