Archive for the ‘Варна’ Category

Lord of the Dance, черешов рефреш и лято :)

четвъртък, май 27th, 2010

От къде да започна? Лятото е тук :) С него и всякакви готски неща :)

Lord of the Dance в България - на 3 и 4 юни във Варна :) Ние вече имаме билети и нямаме търпение да видим един от най-успешните танцови спектакли.

Създадено от Майкъл Флетли през 1996 г. по класическа келтска легенда, шоуто Lord of the Dance вече 13 години е ненадминато в света по мащаби, зрелищност и продажби.  В България шоуто е по покана на Арт Бг.

Вчера обиколих плажната алея. Вече работи почти всичко. Дискотеките са в намален състав, за сметка на местата за плаж. Водата е кристално чиста, предимството на месец май :)

Варненци посрещнаха 24 май - тази година имаше много повече хора, на манифестацията, от предишни години.

Регата “Исторически морета” 2010 разбуди варненци и за “Парад на екипажа” и “Парад на ветрилата” на плажа се бе събрала половин Варна. Преди това пък варненци имаха възможност да разгледат всички ветроходи.

На 31 май започва Международния театрален фестивал “Варненско лято” - това е 18-то издание. Някои от постановките, които ще гледаме по време на фестивала тези дни спечелиха и Аскер.

Колегата  донесе една голяма торба домашни черешки.  Та сега си правим Черешов рефреш на организма :) А дойдат ли черешките - лятото е тук :)

Ин

Boney M във Варна

сряда, юли 1st, 2009


Вчера целия екип на Moreto.net бяхме на концерт на Бони М в Летния театър, които бяха в България по покана на продуцентска компания Арт Бг.
Прекарахме си чудесно, мисля както всички, които присъстваха. Бони М уцелиха десятката в сърцето на хората канейки присъстващите деца на сцената при тях на песента “Brown Girl in the Ring”
Изпяха така познатите хитове, които безспорно са водещи и към днешна дата в програмата на всяка Ретро и Денс вечер в клубовете.

Летният  театър беше препълнен и по мое мнение нямаше празни места. Между гостите видях и Кирил Йорданов със семейството си.

В края на концерта, имаше цветя от кмета на Варна и от Борислав Гуцанов, който бе представен с политическата си пренадлежност. Това видимо не допадна на публиката, която започна да освирква. Смятам го за неприлична проява наистина. Кой знае какво са си помислили горките Бони М: “Нас ли освиркват?”.

Бони М, обещаха да дойдат догодина пак. И ние също пак ще идем!

Инна

Театралният фестивал “Варненско лято” наближава

сряда, май 27th, 2009

С първите морски бани, все още приятни слънчеви лъчи и черешите започва и Международният театрален фестивал “Варненско лято”. Той се провежда за 17-ти път, в периода 1 - 12 юни във Варна.

Тази година Moreto.net като най-големия варненски портал, има честта да бъде медиен партньор на този очакван фестивал.

С 46 събития, 29 театрални заглавия и 3 изложби,  МТФ „Варненско лято” очаква своята среща с широката публика и професионалната общност, за да разкрива различни перспективи към настоящето и да търси нови хоризонти към бъдещето.

Цялата програма можете да видите тук

или да си свалите от сайта на МТФ “Варненско лято.

Дано имате късмет да си купите билети! Почти не са останали! Което е чудесно!