Archive for the ‘Ново в сайта’ Category

Google+ и Tweeter

понеделник, януари 13th, 2014

Привет свят,

Moreto.net вече е в G+ https://plus.google.com/+moretonet

и Tweeter https://twitter.com/MoretoNet

Пауза в Moreto.net

четвъртък, декември 15th, 2011

На 19 ноември стартирахме първия брой на Пауза. Седмично онлайн издание, списвано от екипа на Moreto.net.

Какво друго ново:

До 2-3 месеца очакваме още 2 бебета в офиса :)

 

Ето какво написахме и в първи брой:

 

Всеки ден бързаме, да се събудим, да притичаме до банята, да стигнем до детската градина, училище, работа.

После (или преди това) бързаме да си изпием кафето, бързаме да прочетем новините, бързаме да свършим най-неотложните задачи, бързаме да хапнем на обяд, а после бързаме да приключим със сроковете.

Бързаме да измислим нещо за вечеря, да вземем билет за първото нещо, което чуем - бързаме.

Бързаме да се видим с приятели, бързаме да си легнем, просто не спираме да бързаме.

Дори и през уикенда - бързаме. Но поне в един от дните имаме право на ПАУЗА.


Всеки уикенд в новата секция на Moreto.net - Пауза, ще си говорим на теми от различен характер. Такива, които смятаме за полезни, интересни и забавни, които обогатяват, стоплят и носят радост.

Нова услуга в Moreto.net

вторник, май 3rd, 2011

От вече 2 седмици, след многократни запитвания от страна на наши потребители, пуснахме услуга VIP обява. Като предимствата за хората ползващи услугата са челна позиция на обявата в рамките на VIP периода (1,2,5,7 дни), възможност за прикачване на 5 снимки към обявата + визуализиране на обявата на всички страници от сайта в позиция 2, на ротационен принцип с останалите VIP обяви.

Днес една дама се обади да съобщи, че е получила код, но не е успяла да го активира. Така и не разбрахме какъв е бил проблема, но това ни накара да проверим, дали има и други кодове, които са заявени, но неизползвани. Оказа се, че има. Обадихме се на жената, която установихме, че не е ползвала кода си, много се зарадва. В крайна сметка всички сме щастливи.

Ако и вие имате някакъв проблем при ползване на тази услуга, не се колебайте да се свържете с нас

50 години от полета на първия човек в Космоса

вторник, април 12th, 2011

По този повод Краси е изработил тематичен уолпепър за Морето. Много си го харесваме, а съдейки по отзивите във фен страницата ни във Фейсбук и на много други хора.

Времето

сряда, януари 19th, 2011

Добавихме в горен десен ъгъл на всяка страничка на Moreto.net колко градуса е във Варна в момента, надяваме се да ви е полезно :)

Добавяне на възможност за коментар в Moreto

събота, юни 12th, 2010

През годините много хора ни пишеха за това да добавим възможност за коментар и в Новините.

Поради ред причини ние все не се решавахме на тази стъпка.

Ето, че вчера сбъднахме това ваше желание. Засега всичко е тестово. Работим по детайлите. Признаваме, че това може да се окаже голям залък за нас. Все пак се надяваме, че потребителите в Moreto.net ще използват възможността за коментар по предназначение. Без псувни, без агресия, без спам и лични нападки. Ще пишат ако наистина имат какво да кажат. И то като нормални и културни хора.

Нямаме физическата възможност да бъдем арбитри, да попиваме агресия, да даваме трибуна на простотия и популизъм.  До колкото познаваме потребителите в Moreto.net знаем, че те са морални, отговорни хора и искрено се надяваме да показват в мненията си именно това.

Скъпи приятели, ако тази  тестова услуга бъде спряна не се сърдете. Това ще зависи от вас. Ние сме съвсем нормални хора, искащи да има нормално място за общуване за нас, вас и децата ни/ви. Ако не ни стигнат силите - ще се надяваме на по-добри времена.

От нас зависи Морето да остане чисто. Да имаме място, където написаните
думи не изпреварват нашия ум.

Ако имате и други идеи за функционалността на сайта ще се радваме да ни ги споделите на office@moreto.net

Сърдечни поздрави

Moreto.net

Добавихме: Търсачка в секция Новини

вторник, юли 21st, 2009

Вчера добавихме, в Moreto.net възможност за търсене в секция Новини, по предложение на наши  читатели.

Полето се намира в лявата колона. Ключовата дума се търси в целия текст на новините.

Кажи: Обичам те!

понеделник, февруари 9th, 2009

За всички влюбени! Или просто за всички хора, които искат да кажат на някой, че го обичат!
По традиция картички за Свети Валентин от Морето.нет
Добавили сме опция да можеш да ги изпратиш с бъдеща дата :) /втора хубава идея от нашата приятелка Ели/

Кажи: Обичам те ;-)

109 години от смъртта на Капитан Петко войвода

събота, февруари 7th, 2009

Днес се навършват 109 години от смъртта на великия български революционер.

Варна ще отбележи деня с заупокойна молитва.

Добавихме информация за паметника на Капитана в Пътеводител паметници с кратка история за неговия живот във Варна.

За живота му във Варна:
В края на руско-турската война, капитан Петко войвода гостува в Русия на ген.Скобелев - по негова покана. Там генерала го представя ня император Александър II, като императора му дава още веднъж званието капитан за участието във войната и го наградил с Георгиевски кръст за храброст м подарявайки му имение в Киевска губерния
Около година се повъртял в губернията след което я продал и се върнал в България. Но когато стъпил на българска земя не ми позволили да продължи към целта му - Източна Румелия за това остава за малко уж във Варна
Самият той се определя като “заточеник във Варна”
През 1892 бива заподозрян че развива антистамболовска дейност и готви покушение срещу министър-председателя. Бива арестуван и изтезаван лично от варненския градоначалник в подземията на Римската кула. Не е бил изкаран пред съд и без присъда е заточен в стария турски участък до Римската кула до 1884 г. След като излиза става учредител и член на настоятелството на тракийското дружество “Странджа”, което 56 години след смърта му, ще изпрати искане за създаване на паметник в негова чест. Във Варна живее 20 години, ръководи дружеството до последните си дни. На 7 февруари 1900 г на 56-годишна възраст почива от рак на стомаха. Погребват го в старите варненски гробища

Поклон

Уведомяване за предстоящо събитие от Афиша

петък, януари 23rd, 2009

След като нашата приятелка Елица сподели терзанията си да уцели момента да си купи билети, когато “Вражалец” ще е отново на варненска сцена, добавихме  една екстра в Афиша.
Под всяко събитие /кино, театър, изложба, опера и т.н./, ще видите поленцето “Информирай ме за следващи дати на това събитие във Варна”, където трябва да въведете мейла си.


За какво е удобно?
Попаднали сте на постановка, която се играе на варненска сцена, но е на дати, място, часове /Къде и кога/, които за вас не са удобни. Записвайки се чрез мейла си, когато бъдат добавени от редактор други дати, час или място, вие ще бъдете уведомени на него.
Уведомяването е еднократко и ако новите дати, място, час не са удобни отново за вас  - трябва отново да попълните полето.

Освен това добавихме търсачка в уеб указателя по идея на Светлана Йовчева

Moreto.net