Archive for ноември, 2008

Подарък+подарък=усмихнат петък

петък, ноември 14th, 2008

През изминалата седмица, явно сме слушкали много, защото днес получихме 2 подаръка!
Голямо благодаря на Миро Карталски от Бригада за изпратения 4-ти брой на  The Greenbook. Макар темата на броя да е Клонинга, силно впечатление ми направи “За живота на бездомните предмети” .

Авторът разказва за нещата, които е намерил на улицата: гардероб, кресло, съд за гювече във форма на прасенце и как е успял да ги преобрази и сложи в своя дом. Честно казано завидях за гардероба, макар, че си нямаше дръжки видимо от снимката.

-Статията завършва с ценни  съвети за  “нищотърсачеството и нещонамирането” :)
-Помислете добре дали имате нужда точно от този предмет
-Опитайте се да си го представите във вашия дом
-Проверете щателно за непоправими щети
-Уверете се, че всяка евентуална повреда би могла да бъде поправена или заличена, изчислете колко би струвало и дали си заслужава
-Ако няма да го използвате, оставете някой друг, нуждаещ се от него да го приюти
-Ако нямате нужда от него, но клошарският инстинкт е надделее, помислете на кого можете да го подарите

Съвсем нагледно в снимки става ясно как “Ненужното за един  може да е безценнно за друг” ;-)

Второто подаръче е за намаляне на стреса :-) Получихме тази мини боксова круша, която издава доста нецензурни изрази, когато я удариш!

А така и така говорим за подаръци, с едно закъснение ще се похваля с подаръка, който получихме за 5тия рожден ден на Морето.нет /04.08.2008/ от Scorpio, Zanzara и Fransoaz, които единствени от форума се престрашиха /или имаха свободно време/ да излезнат с нас да се почерпим послучай повода.

Подаръка ни е много мил и стои близо до нас винаги! Голямо благодаря момичета!

Усмихнат петък и весел уикенд за всички!

Инна

Възрастова категоризация на филмите в Афиша

вторник, ноември 11th, 2008

Какво добавихме в сайта :
По идея на Нели Огнянова, решихме да се постараем, да категоризираме филмите в Афиш - кино, по категории подходящи за различните възрасти.
Наясно сме, че много хора не се съобразяват с това, но сме убедени, че тази информация трябва да я има за този, който я търси.
Основните възрастови групи са: подходящи за лица на: 4, 8, 12, 15, 18 години.
Отбелязани са с червена точка в горния десен ъгъл на анонса на филма. Ако кликнете върху точката, ще ви се отвори прозорче с повече информация за различните възрастови групи / засегнати теми, изразни средства, наличие на голота, сексуални сцени, насилие, наркотици и други/

Морето на BG Site 2008

петък, ноември 7th, 2008

Знаем, че измина близо една работна седмица от участието на Moreto.net в BG Site 2008 и малко със закъснение бързаме да разкажем!
Та, какво се случи?

Сигурно помните, че 2006-та година спечелихме 1-ва награда на публиката в категория “Гайдове и справочници”. Тази година бяхме решили да присъстваме задължително на семинара за BG Site 2008, но изпитвахме големи колебания дали да участваме в самия конкурс, поради факта, че категориите бяха доста общи - а в тази, в която можехме да участваме “Онлайн информационни услуги”, можеха да се припознаят половината сайтове в България.
Така или иначе, решихме се!

Рано сутринта на 3-ти ноември, потеглихме към София. Палитрата на есента подгряваше еуфоричното ни чувство. С малко срещи, разходки, настаняване в хотела- денят приключи и вeчерта се запътихме към х-л “Шератон” /където се състоеше самото награждаване/.
Как бяхме решили, че събитието започва от 19:30 часа още се чудим /награждаването бе от 19:00 ч/, но в крайна сметка закъсняхме, макар да се въртяхме от 19 без 10 около хотела.
Закъснели, застанахме правостоящи най-отзад, а вече течаха специалните награди на журито.
Тази година, BG Site бе фокусиран върху потребителя и за разлика от 2006-та, първата награда на публиката бе емблематичната статуетка.
Дойде ред на категорията,  в която участвахме и на екрана видяхме и нашия сайт. Представителите на трите номинирани сайта бяха поканени на сцената, а наградата връчваше г-н Любомир Русанов управител на Superhosting.bg - с които Moreto.net работи с истинско удоволствие и искаме да им благодарим за професионалата работа и отзивчивостта.
Е: “Второ място - Moreto.net”


Няма да скрием, че се надявахме на 1-во място.

На колегите от Autohop не успяхме да честитим в еуфорията , за което се извиняваме! Честита награда!
Последва коктейл, много приятни и очаквани запознанства с хора от бранша. Усмивки и разговори на чаша вино.
На следващия ден 4-ти ноември с интерес присъствахме на семинара на BG Site 2008 и след него вечерта потеглихме към Варна отново.

Благодарим на всички, които гласуваха за Moreto.net в конкурса! Няма да ви подведем и със сигурност ще правим нови и интересни неща в сайта!

От любов към морето и всички хора, които откриват нещо в сърцето си, свързано с Варна…

Здравей Варна!

петък, ноември 7th, 2008

В “деня на майстора” и Великата октомврийска революция, взехме окончателното решение да пуснем първия постинг в блога на Moreto.net
От много време се чудехме дали да си направим блог, в който да разказваме какво се случва при нас.
Последна капка в решението беше семинара оргaнизиран от ABC Design & Communication и интересните неща за който разказаха Денислав Георгиев и Жустин Томс. По време на семинара на BG Site 2008 и лекцията на Горица Белогушева идеята узря окончателно /За BG Site 2008 в следващата статия/ и воала!
Тук бял свят ще видят неща, които винаги сме искали да ви разкажем, но не са намирали място в официалния сайт.

Moreto.Net