Archive for ноември, 2009

Морето на път. БГ Сайт 2009

сряда, ноември 18th, 2009

Изминаха почти 10 дни от БГ Сайт 2009, чак сега остана време да напишем нещо за него.
Макар тази година да не участвахме в конкурса, с Краси решихме че ще е прекрасно да присъстваме на церемонията и семинара и да се срещнем със стари познати и хора, с който се познаваме само виртуално.
Не съм критик, така че в тези редове няма да прочетете рецензия за организацията на БГ Сайт 2009. Ако ви е интересна темата, поразровете в google, доста блогове са писали по темата.  Награждаването се състоя на 9 ноември, а на 10 се проведе уеб семинар.
Винаги отиваме положително настроени и вероятно заради това в нас остават само положителните емоции и спомени. Тази година БГ Сайт навърши 10 години. Благодарим на Жюстин Томс и екипа й , че организират това събитие с голямо желание и любов.

Времето беше прекрасно за пътуване, есента се разкриваше с цялата си красота

Поглед през прозореца на колата

Е не през цялото време беше прекрасно за пътуване, но пък в мъглата има такава очарователност /особено за такива като мен, които само се возят :D /

Пристигаме в София - няма какво да се лъжем, трафикът във Варна изглежда като игра с детско камионче сравнение със столицата :))

Народният театър “Иван Вазов” - е близо до “Шератон” и малко преди церемонията, решихме да се разходим в градинката. Пред сградата имаше подредена открита изложба “С вкус на море” - разгледахме я с голямо удоволствие. Онлайн можете да разгледате снимките от изложбата тук.

Drebcho.bg спечелиха цели 2 награди на журито. Със създателите на сайта се познаваме, хубаво е, че има варненци, които развиват подобни онлайн проекти. На снимката е Ели, която благодари на колегата ми Красимир Стефанов за помоща, която е оказал за сайта им. Много мило!

Обща снимка на спечелилите в конкурса БГ Сайт 2009

Жюстин грее пред тортата подарък от  Amam.bg

Специалната награда, с която наградиха нашите приятели от Elmaz.com . Техният проект се разрасна извън пределите на България и вече го има в Италия, Румъния и Гърция. Още едни хора, с които Варна може да се гордее.

Тръгваме от дъждовна София обратно към Варна. Докато чакахме на светофара, едно ромче ни изми стъклата - работата е: Няма не искам. :)) Интересно ми е колко  е прието да им се дава за тази услуга? Ясно, че кой колкото иска - но все пак?

Не пропуснахме да си вземем новата книга на Жюстин и Горица .Книгата се казва: Уеб сайтът - Мисията задължителна - даже си имаме автографи.  Така колекцията ни от поредицата е пълна и сме в очакване на новата книга, за която Жюстин спомена по време на семинара. Тя ще бъде продължение на “Първите в интернет” и ще с идея “10 години по-късно”.
На излизане от церемонията, много симаптични дами предлагаха на всеки да си вземе късметче: нашите бяха: “Награда голяма за тебе ще има, посетитетели на сайта цяла дружина”, “Златна статуетка спечели - от БГ Сайт с награда си тръгни :) Харесаха ми!
Снимки от церемонията можете да намерите тук и тук

Победителите в БГ Сайт 2009 можете да видите тук

Много подробно за БГ Сайт 2009 от Тодор Христов - Novavizia.com, който също е варненец :)

Уеб семинара Novavizia.com

Церемонията Novavizia.com

Инна

От пощата на Moreto.net

четвъртък, ноември 12th, 2009

Наш читател ни изпрати една Новина , която искаме да споделим в блога.  А и държим да види бял свят по някакъв начин.

НОВИНА:

Заглавие: Намалено налягането във водопроводната мрежа.
Текст: От около 20 дни по високите етежи на “Кайсиева градина” е намалено налягането във водопроводната мрежа. Това най-остро се усеща в събота и неделя, когато влезеш в банята и вземеш един душ. Облива те или студена и ледена вода (едва течаща) или гореща такава. От познати научих, че и във “Възраждане” са подложени на подобна “отлична и качествена” услуга от страна на ВиК-Варна.
Ако сте в състояние уведомете, когото е необходимо и му предайте моите лични “благодарности”, с които редовно споменавам близките му - вземайки душ.
Благодаря!!!

Подател: Тодоров

Есенно

понеделник, ноември 2nd, 2009

Времето захладня и лятото отдавна е само спомен.
Късната есен е постелила килими и всички търсим къде сме прибрали шалчета и ръкавички.
Синоптиците обещават още няколко слънчеви и приятни дни, но да не разчитаме на това. Новите десктоп календари с есенна Варна са готови, можете да ги намерите тук.

На 28 октомври Ели, която ни е помагала с много хубави идеи й се роди прекрасен син - Даниел, същият ден на Денис от ABC Design му се роди дъщеричка - Екатерина. Да са им живи и здрави!

Ние от Moreto.net също поработихме над разрастването и Moreto вече си има сестричкa    Hera.bg - Женско онлайн списание. :) И на нас честито!